Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇALIŞMALAR REKTÖR OĞURLU’ NUN TAKİBİNDE!

Balıkesir Üniversitesi’nde Rektör Prof.

Balıkesir Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve üniversite üst yönetimi, NEF Yerleşkesinde incelemelerde bulundular. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl ve Genel Sekreter Yemliha Yanar ile birlikte Necatibey Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde incelemelerde bulundu.  Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Necatibey Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan Manyetizma Laboratuvarında, Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi Bölümünden Prof. Dr. Yavuz Ege’den başta savunma sanayine yönelik çalışmalar olmak üzere yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı.

8 FARKLI ÇALIŞMA HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Prof. Dr. Yavuz Ege, Tübitak ve Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) desteğiyle gerçekleştirdiği sanayiye yönelik 8 farklı çalışması hakkında Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya ayrıntılı bir sunum yaptı. Prof. Dr. Yavuz Ege ve ekibini Manyetizma Laboratuvarında sanayii yönelik yürüttüğü çalışmalar arasında; Metal kılıflı mayın benzeri gömülü malzemelerin konumu ile üst yüzey görünümlerinin belirlenmesi ve sınıflandırılması projesi ilgi gördü.

MERMER ATIĞINI AZALTACAK PROJE DİKKAT ÇEKTİ

Doğal gaz boru hatlarında değişik sebeplerle oluşabilecek çatlakların manyetik ölçüm sistemi ile belirlenmesi sağlanıyor. Mermer blokları içerisindeki çatlakların mermer yatağında ve fabrikada işlenme öncesinde belirlenmesi ve böylece mermer atığının azaltılmasına dair oluşturulan proje de ilgi gördü.   Preslenerek şekillendirilen otomobil kaporta saçlarında yırtılmalar, bölgesel incelmeler ve form bozukluklarının üretim bandındayken “Manyetik Anomali Yöntemi (MAY)” ile test edilerek hatalı parçaların ayıklanması ise bir başka projeyle öne çıktı. Projeleri inceleyen Rektör Oğurlu, gerçekleştirilen çalışmalar dolayısıyla Prof. Dr. Yavuz Ege’ye teşekkür etti. İHA